середа, 04 лютого 2009 15:58

Ющенко не хоче відповідати за помилки Тимошенко

Ющенко не хоче відповідати за помилки Тимошенко
Президент Віктор Ющенко не має наміру скористатися запрошенням відвідати Верховну Раду в четвер, але планує виступити зі щорічним зверненням.

Про це повідомила прес-секретар глави держави Ірина Ваннікова.

"Віктор Ющенко заявляє, що відповідно до конституційних змін, саме уряд і парламент відповідають за здійснення економічної політики в державі. Він закликає колег не перекладати відповідальність за свою політику на інші гілки влади", - сказала вона.

"Тому у відповідь на два спрямованих запрошення взяти участь у засіданні Верховної Ради президент наполягає на своєму рішенні оголосити в сесійній залі щорічне послання глави держави про внутрішній і зовнішній стан України", - підкреслила вона.

Прес-секретар зазначила, що 5 лютого, Ющенко проведе міжрегіональну нараду у Кіровоградській області, присвячену вирішенню питань бюджетної політики.

У нараді візьмуть участь голови п"яти обласних державних адміністрацій – Кіровоградської, Миколаївської, Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської, а також лідери місцевого самоврядування з цих регіонів, передає прес-служба президента.

Ваннікова також повідомила, що Ющенко готовий представити у парламенті власний законопроект про внесення змін до державного бюджету на 2009 рік.

"Розуміючи загрозливість економічної ситуації, Віктор Ющенко готовий представити у парламенті власний проект змін до бюджету, якщо в уряді не вистачить політичної волі визнати необхідність корекції політики і внести зміни до держбюджету", - заявила вона.

Ваннікова додала, що президент готовий і надалі сприяти вирішенню кризових питань.

Як відомо, Ющенко наполягає на необхідності внести зміни до держбюджету-2009.

31 січня прем`єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що уряд не планує переглядати держбюджет на 2009 рік протягом півроку. Вона підкреслила, що бюджет цілком повноцінний, і, судячи з результатів січня, він виконується.

3 лютого прем"єр заявила, що перегляд держбюджету можливий тільки у разі його невиконання чи перевиконання.

У четвер, 5 лютого, Верховна Рада планує розглядати питання про соціально-економічну ситуацію в Україні та дії органів влади щодо подолання кризи, в рамках якого домовлено заслухати звіт уряду та проголосувати постанову про його відповідальність.

Партія регіонів раніше наполягала на участі президента в цьому процесі й одночасному з урядом звіті його перед парламентом.

За матеріалами: УНІАН, Інтерфакс.
Зараз ви читаєте новину «Ющенко не хоче відповідати за помилки Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі