понеділок, 01 червня 2009 11:04

Ющенко і Тимошенко згадали про дітей

Ющенко і Тимошенко згадали про дітей

Президент Віктор Ющенко зазначає, що захист дитинства - один з пріоритетів його політики як Президента.

Про це йдеться у привітанні Президента українцям з нагоди Дня захисту дітей.

Ющенко зазначає, що нинішнє юне покоління - надзвичайно обдароване і має значно більше можливостей для духовного, інтелектуального і фізичного розвитку.

На його думку, якщо влада забезпечить можливості для розвитку дитячих талантів, то діти виправдають усі надії.

"Щасливі діти зростатимуть гідними громадянами щасливою країни - незалежної процвітаючої європейської України", - йдеться в привітанні.

"Наш святий обов"язок - робити все можливе, щоб кожна дитина зростала у любові й достатку, могла всебічно розвиватися, виховуватися на українських і загальнолюдських культурно-історичних цінностях", - вважає Президент.

При цьому він нагадує, що за останні роки суттєво зросла державна підтримка матері і дитини, влада і бізнес активно допомагають багатодітним сім"ям, підвищилася народжуваність, тисячі сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, знайшли нові сім"ї, змінилося саме ставлення суспільства до усиновлення.

Президент дякує вихователям, педагогам, соціальним працівникам, громадським активістам та волонтерам за щедрість сердець, щоденний натхненний труд, любов і турботу про дітей, і бажає всім здоров"я, щастя, миру, добра і Божого благословення у всіх починаннях.

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко таож привітала дітей з нагоди їхнього Дня захисту і закликала вірити в казку і власні сили.

Дорогі дітки! Вірте в казку, у власні сили, у те, що життя прекрасне, а Україна сильна!", - йдеться у привітанні Тимошенко з нагоди міжнародного дня захисту дітей.

Прем"єр зазначила, що немає більшого щастя ніж усмішки і сміх дітей.

Вона підкреслила, що в багатому і справедливому суспільстві не може бути нещасних дітей, і вірить, що настане той час, коли в Україні не буде жодної дитини, яка виховується поза родиною.

Прем"єр нагадала, що в 2008 році у порівнянні з 2007 на 30% збільшилася кількість дітей, які знайшли свої родини, і вважає, що така тенденція є підтвердженням обраного урядом курсу.

Тимошенко побажала дітям радості і щастя.

Нагадаємо, День захисту дітей відзначається 1 червня.


Довідка від Gazeta.ua

Міжнародний день захисту дітей (InternationalChildren"sDay), що відзначається в перший день літа, - одне з найстаріших міжнародних свят.

Рішення про його проведення було ухвалене Міжнародною демократичною федерацією жінок на спеціальній сесії в листопаді 1949 року.

Перший Міжнародний день захисту дітей був проведений в 1950 році. ООН підтримала цю ініціативу і оголосила захист прав, життя та здоров"я дітей одним з пріоритетних напрямів своїй діяльності.

День захисту дітей був, чомусь, дуже популярний в Радянському Союзі. Особливо серед школярів, які пов"язували захист дітей з початком найдовших в році літніх канікул. Школярі втікали на пляжі, на береги річок і озер, і тим самим захищали себе від настирливих педагогів.

За матеріалами: Урядовий портал
Зараз ви читаєте новину «Ющенко і Тимошенко згадали про дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі