пʼятниця, 18 вересня 2009 08:27

Ющенко хоче зірвати вибори за допомогою Ради і КС - Турчинов

Ющенко хоче зірвати вибори за допомогою Ради і КС - Турчинов

Президент Віктор Ющенко намагається зірвати президентські вибори.

Про це в ефірі 5 каналу заявив перший віце-премєр Олександр Турчинов, коментуючи заяву заступника голови секретаріату президента Ігоря Попова про те, що неприйняття держбюджету-2010 може бути загрозою для проведення виборів.

"Ющенко і його оточення сподіваються, що вибори будуть зірвані. І це не тільки сподівання, що вони зможуть заблокувати або заветувати прийняття бюджету", - вважає він.

"Ющенко пробує зірвати вибори не тільки блокуванням бюджету, але й звернувся до Конституційного суду, щоб визнати неконституційним закон про вибори – це його останнє сподівання продовжити владні повноваження", - наголосив Турчинов.

Перший віце-прем"єр переконаний, що "більшість парламенту, 430-440 депутатів, зацікавлені, щоб президентські вибори відбулися".

"На випадок, коли вони зможуть заблокувати ухвалення бюджету, можна окремою постановою, окремим законом прийняти рішення щодо фінансування виборчого процесу", - заявив він.

"Я переконаний, що під це будуть голоси навіть у випадку накладення Ющенком вето. Воно буде достатньо швидко подолане", - сказав Турчинов.

Він заявив, що "президент, щоб зірвати виборчий процес, оскаржує не стільки питання участі судової влади у виборчому процесі, а саме і терміни проведення виборів".

"У випадку, коли КС, де достатній вплив є у президента, може прийняти рішення щодо неконституційності термінів проведення виборів, тоді дійсно виникає правова колізія", - зазначив перший віце-прем"єр.

"З одного боку, процес почався вже за новим законом, а блокування КС цього закону може призвести до зриву всіх термінів, планів ЦВК і фактично поставити легітимність виборчого процесу під питання, що необхідно Ющенку", - заявив Турчинов.

"Я думаю, що ті судді, які були заангажовані президентом, або внесені до складу суду за квотою президента, мабуть, також розуміють, що Віктору Андрійовичу залишилося не так багато часу сидіти на вулиці Банковій", - сказав перший віце-прем"єр.

"Я сподіваюся, що у них вистачить і розуму, і відповідальності і розуміння того, що повинні відбутися президентські вибори, щоб не схвалювати алогічні рішення і не зривати виборчий процес на догоду одному пану і незначному його оточенню", - заявив він.

Водночас Турчинов вважає, що якщо "КС буде обговорювати тільки питання участі судової влади у виборчому процесі –це не загрожує терміну проведення виборів і не зможе зірвати виборчий процес", пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко хоче зірвати вибори за допомогою Ради і КС - Турчинов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі