четвер, 18 серпня 2011 10:17

Ющенко: Газова угода Тимошенко-Путіна має бути скасована

Ющенко: Газова угода Тимошенко-Путіна має бути скасована

Газова угода 2009 року суперечить інтересам України і має бути скасована.

Як повідомила прес-служба "Нашої України", про це заявив колишній президент Віктор Ющенко.

"Угоду 2009 року економічно пояснити неможливо. Аргументів ви не знайдете. Чому асиметрично піднімається ціна на газ найбільша в Європі, чому не чіпають, наприклад, тарифну ставку", – зазначив Ющенко, даючи оцінку газовій угоді з Росією, укладеній 19 січня 2009 року прем'єр-міністрами обох країн.

Політик вважає, що однією із місій суду повинно бути не тільки встановити, як це трапилось, хто прийняв на себе ці рішення "важкої домовленості", але й що треба зробити країні, "яка 10 років з такою угодою не проживе".

"Це непосильний тягар, непосильна кабала на нас і на країну. Було б важливим, конструктивним, якби суд шукав відповідні аргументи для того, щоб вже на міжнародному рівні, в рамках міжнародного права ми могли розглянути можливість скасування цієї угоди або її самих одіозних положень", - додав Ющенко.

Як відомо, 27 квітня 2011 року "Наша Україна" прийняла резолюцію з вимогою до влади переглянути московські газові угоди, укладені в січні 2009 року, як такі, що" накинули справжнє ярмо на українську економіку та призвели до погіршення добробуту кожного українського громадянина".

Зараз ви читаєте новину «Ющенко: Газова угода Тимошенко-Путіна має бути скасована». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі