субота, 26 січня 2013 19:07

"Ющенко боїться, що його знімуть на**р" - пройшли два засідання політради "Нашої України"
15

Фото: Фото: Наталія Чубенко

Об 12:00 до партійного офісу "Нашої України" заходять один за одним 26 людей. У залі на першому поверсі починається засідання політради "Нашої України". Журналістів не пускають. Триває 2,5 год.

На вулицю виходять четверо партійців. Витягають цигарки.

"Таки зірвали політраду, - голосно говорить Сергій Мамчур. Одягнутий у синю пухову куртку та червоний светр. Рвучко затягається. - Ющенко не хоче, щоб ми оголосили з'їзд. Боїться, що тоді його знімуть на**р. Треба створювати нову організацію. Він "Нашу Україну" не віддасть, це точно".

Чоловіки кивають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ющенко — зрадник, бо виборчу кампанію "Нашої України" фінансувала Партія регіонів - Зікеєв

"Та Ющенко - зрадник, - піднімає вказівний палець голова Донецького обласного осередку "Нашої України" Сергій Зікеєв. Волосся у нього сиве. На чолі — шрам. - Виборчу кампанію "Нашої України" фінансувала Партія регіонів. Це - факт. На замовлення спонсора відбулася заміна наших партійців в ОВК та ДВК Донецька на представників Партії регіонів. Головне завдання - "Нашої України" було в тому, щоб на південному сході протистояти контролю нашої партії за вільним волевиявленням громадян. А на заході та центрі - відтягнути голоси від Об'єднаної опозиції та "УДАР".

Замовкає та 20 секунд дивиться на вогник цигарки.

"Бачите ці шрами? - показує на своє чоло. - У мене і на животі є. Це в 2004 році на президентських виборах у Донецьку працював за Ющенка. А тепер хотів би йому в очі подивитися, як би пояснив".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без Ющенка "Наша Україна" пройшла б до парламенту - партієць

Зікеєв кидає цигарку і заходить у будівлю. Чоловіки мовчки проводжають його поглядом.

О 15:00 у конференц-залі розпочинається прес-конференція. За стіл сідає голова політради партії Сергій Бондарчук. Одягнутий у синю безрукавку та світлу сорочку. Тримає оранжеву брошуру із назвою "Статут". Обличчя в нього розгублене. Зітхає.

"Результати виборів ми всі знаємо і бачимо це 1,11%, - каже він. - Розуміємо, що це певний фініш того управління, тих зрад, які були за цей весь час. Коли планувалась ця прес-конференція, у мене ще була надія, що ми знайдемо порозуміння з нашим лідером партії Віктором Ющенко й іншими членам політради. Та цього не сталося. Вчора обдзвонювали людей, що місце засідання політради змінилося. Це — готель "Київ". Тому і зірвали. Сюди прийшли лише 26 членів. А для кворуму потрібно 48. Однак тут є 17 голів обласних осередків. За усіма ними — люди".

Під час його промови до зали заходять члени політради, сідають за довгий круглий стіл справа.

"Ми хотіли провести з'їзд по результатах виборів одразу, - продовжує. - Але Ющенко не хотів цього. Останнє засідання політради було у липні. Він не хотів обговорювати такий низький результат. Ми як дізналися, що вони іншу політраду скликали, то відіслали туди своїх делегатів. Але їх не пустили. Юрій Сергійович ходіть, розкажіть самі".

Бондарчук показує рукою на крісло поруч із собою. До нього підходить голова ревізійної комісії партії Юрій Макух - невисокий чоловік у коричневому костюмі. Обличчя у нього червоне, руки тремтять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нашоукраїнці" посварилися у готелі "Київ", Ваннікова вела себе неввічливо - Макух

"Я та ще двоє членів політради прибули до готелю "Київ" повідомити, що хочемо на засідіання, - розповідає він і перебирає пальцями сторінки "Статуту". - Вийшла Ваннікова і Руденко, Петро Андрійович Ющенко. Мені навіть трішки незручно як вже трохи старшій людині казати, як вони себе поводили. Я просто був шокований і здивований такою поведінкою, що це прийшли вороги. З цими людьми узагалі не було про що говорити. А Ющенко Петро, який статут тримав може два рази у житті, почав нас вчити як треба діяти за статутом. На тому і закінчилося, вони нас туди не пустили. Але й розмови уже не могло бути з таким підходом і такими людьми".

Макух замовкає і витирає з чола піт.

"Ці люди, які там зібралися, застрягли у минулому столітті, - продовжує після 5-секундної паузи. - Тоді казали: "Ленин -это партия, а партия - это Ленин". От такі люди там зібралися. Ну, так же ж не можна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проведена Ющенком політрада у готелі "Київ" є нелегітимною - Бондарчук

Бондарчук зачитує рішення, яке прийняли на нараді. Звертаються до голів усіх обласних осередків з тим, щоб ті провели конференції і визначили дату з'їзду.

"Орієнтовно, хотілося б на 23 березня, - каже.- Там і обговоримо ситуацію".

"А може на 23 лютого, зробите Ющенку подарунок на день народження", - кажуть журналісти.

Члени політради сміються. Прес-конференція закінчується. Голова Київської міської організації "Нашої України"Андрій Ніцой виходить в коридор. Пригладжує сиве волосся.

"Ющенко заборгував людям майже 80 мільйонів гривень, - зітхає. -У фінансовому плані партія є офіційним банкрутом. Не виконавши свої зобов'язання і не виплативши борги, він практично прирікає нас на судове переслідування".

Зараз ви читаєте новину «"Ющенко боїться, що його знімуть на**р" - пройшли два засідання політради "Нашої України"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

49

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі