понеділок, 04 травня 2009 18:27

Ющенка нервують питання про Тимошенко

Ющенка нервують питання про Тимошенко
Президент України Віктор Ющенко вірить в можливість вирішити проблеми з Росією в рамках діалогу, але відзначає, що "майже все залежить від Москви".

Про це він заявив в інтерв"ю низці європейських видань, йдеться в статті "Corriere della Sera", яку переводить "InoPressa" в понеділок.

Відповідаючи на питання, чи можливо вирішити проблеми з Росією в рамках діалогу, президент України сказав: "Звичайно, я б хотів, щоб відносини між нашими країнами були кращі, і вірю, що це можливо. Але майже все залежить від Москви. Це велика країна, і відомо, що чим більше країна, тим відповідальнішою вона має бути. Абсолютно ясно, що наша незалежність і наш суверенітет не можуть ставитися під сумнів".

Ющенко вірить в покращення відносин з Росією

Під час обговорення стану відносин Києва з Москвою не залишилося без уваги і газове питання. Ющенко заявив, що останній газовий конфлікт завершився ухваленням асиметричних рішень, оскільки вони, за його словами, не відповідають інтересам всіх зацікавлених сторін.

Відповідаючи на питання журналістів про те, що Москва хоче брати участь в угоді, досягнутій з Європою з модернізації мережі українських газопроводів, український президент сказав: "Безумовно, ми готові прийняти внесок всіх зацікавлених партнерів, але на певних умовах". Їхня суть зводиться до того, що контроль над мережею і власність трубопроводів залишаться українськими.

Як відзначає видання, "Віктор Ющенко спокійно відповідає на питання та обґрунтовує свої доводи, але буквально спалахує, коли мова заходить про внутрішню політику його країни, про його нове протистояння з прем"єр-міністром Юлією Тимошенко, разом з якою він очолив "помаранчеву революцію".

За його словами, в цьому конфлікті немає нічого особистого, це конфлікт двох ідеологій. "Існує група, яка хоче загнати Україну в минуле, група, пов"язана з комуністами, - говорить президент України. - Вони хочуть розділити Україну, і вони не просто здійснюють конкретну політику. Має місце справжнісінька узурпація влади".

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Ющенка нервують питання про Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі