субота, 24 грудня 2022 14:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Урсула фон дер Ляєн зробила заяву про €18 млрд для України

Урсула фон дер Ляєн зробила заяву про €18 млрд для України
Президент України Володимир Зеленський і президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у Києві, 15 вересня. Фото: president.gov.ua

Виділені Україні €18 млрд коштів на наступний рік Європейський Союз сплачуватиме регулярно.

Українці хоробро воюють проти російського агресора. Про це заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

"Ці гроші сплачуватимуть регулярно, щоб допомогти у невідкладному ремонті й прокласти шлях до відновлення. До того відновлення, яке поставить Україну на шлях до ЄС", – заявила європосадовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Естонія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Всі країни ЄС погодилися із пропозицією Єврокомісії спрямувати €18 млрд макрофінансової допомоги, нагадала.

"Українці хоробро воюють проти агресора. Ми ніколи не зможемо зрівнятися з їхньою жертовністю. Але ми допомагаємо всіма можливими шляхами. Цього року ми мобілізували понад 19 мільярдів євро, щоб підтримати Україну. І більшість уже в дорозі", – заявила Урсула фон дер Ляєн.

Лідери ЄС на саміті погодили виплату €18 млрд макрофінансової допомоги Україні цього місяця.

Також у грудні блок запровадив нові санкції проти країни-агресорки Російської Федерації, під які потрапили, зокрема, російські банки.

5 грудня запрацювало ембарго на постачання російської нафти у країни ЄС. Почала працювати гранична ціна на російську сировину, яку запровадили країни ЄС, G7 та Австралія.

Зараз ви читаєте новину «Урсула фон дер Ляєн зробила заяву про €18 млрд для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі