понеділок, 07 жовтня 2013 10:30

УНП передумала об'єднуватися з Народним рухом України

УНП передумала об'єднуватися з Народним рухом України
Фото: kommersant.ua

Українська народна партія не збирається об'єднуватися з Народним рухом України.

В кінці минулого тижня Українська народна партія провела другий етап XІV з'їзду, під час якого делегати скасували рішення про ліквідацію партії і вибрали нового голову - голову Донецької організації УНП народного депутата VI скликання Олександра Клименко. З'їзд, на який, за даними прес -служби УНП, прибули більше 250 делегатів, проходив у закритому режимі, а інформацію про місце і час його проведення тримали в суворому секреті, передає Комерсант-Україна.

"У Міністерстві юстиції відмовилися ліквідувати партію, у якої немає глави: у травні голова партії Юрій Костенко покинув свій пост, а під час об'єднавчого з'їзду Народного руху та УНП новим головою став Василь Куйбіда", - пояснили в прес-службі.

За словами Костенка, на з'їзді було прийнято рішення продовжити переговорний процес про об'єднання не тільки з НРУ, але і з іншими політичними силами правого спрямування, зокрема з партіями "Наша Україна", "Українська платформа "Собор"", Конгресом українських націоналістів, для створення єдиної політичної сили. "Мета УНП - політична конфедерація з усіма правоцентристськими партіями для створення загальної політичної платформи для участі в подальших виборах - парламентських і президентських", - зазначив екс -глава УНП.

В НРУ заявили, що з'їзд УНП - нелегітимний, а процес об'єднання двох партій знаходиться на заключному етапі. "У травні УНП ліквідувала всі свої управлінські органи, після чого закрила свій з'їзд. Тому проводити другий етап з'їзду юридично неможливо", - заявив глава НРУ Василь Куйбіда. За його словами, об'єднання НРУ та УНП відбулося в 24 областях, а процес перереєстрації членів нової партії завершиться у листопаді. "Об'єднання відбулося на базі НРУ шляхом внесення змін до статуту. У Мін'юсті поки не зареєстрували ці зміни, проте рано чи пізно ми цього доб'ємося. Те, що хтось хоче відновити діяльність УНП - я не бачу в цьому нічого поганого, однак тепер вони повинні зареєструвати свою партію заново", - зазначив пан Куйбіда.

У травні УНП та НРУ оголосили про початок об'єднання в одну партію під назвою "Народний рух України " (Українська народна партія "Рух" ). Напередодні об'єднання УНП провела з'їзд, де 333 з 382 делегатів ухвалили рішення про ліквідацію партії і вступ її колишніх членів до лав НРУ.

Зараз ви читаєте новину «УНП передумала об'єднуватися з Народним рухом України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі