субота, 23 липня 2022 03:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Помер директор конструкторського бюро, яке створює зброю для російської армії

Помер директор конструкторського бюро, яке створює зброю для російської армії
В Москві помер Дмитро Конопльов. Фото: Фокус

В Москві за до кінця не з'ясованих обставин помер керуючий директор "Конструкторського бюро приладобудування імені академіка Аркадія Шипунова" Дмитро Конопльов.

Помер під час сеансу ксенотерапії – проходив процедуру вдихання інертного газу ксенону. Таким чином директор конструкторського бюро нібито намагався вилікувати головний біль та тривожний розлад, повідомляють російські ЗМІ.

Конопльов відчув себе погано під час сеансу з маскою на обличчі.

"Попередньою причиною смерті директора Тульського оборонного підприємства стала гостра серцева недостатність. Конопльову на момент смерті було 46 років", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Носив ядерну валізку Путіна: російського полковника знайшли з пораненням у голову

Конопльов з квітня 2008 року обіймав посаду заступника голови Федерального Агентства з постачання озброєння, військової, спеціальної техніки та матеріальних засобів. У липні 2012 року був призначений керівником ВАТ "Конструкторське бюро приладобудування імені академіка Шипунова".

Це конструкторське бюро випускає для російської армії протитанкові ракетні комплекси "Корнет", "Квартет" та "Метіс"; комплекси ППО "Панцир-С1", "Каштан-М", "Тунгуска-М1"; ракетний комплекс "Гермес-А".

Це вже не перша смерть російського топменеджменту.

Раніше в басейні під Санкт-Петербургом знайшли тіло Юрія Воронова, який очолював підрядника компанії Газпром.

Взимку у Ленінградській області знайшли тіло Леоніда Шульмана, голови транспортної служби "Газпром інвест", а потім Олександра Тюлякова, який працював у Газпромі заступником гендиректора Єдиного розрахункового центру. Трупи обох керівників виявили в тому самому селищі під Петербургом – Ленінському.

У квітні у московській квартирі знайшли тіла Владислава Аваєва, колишнього віцепрезидента Газпромбанку, а також його дружини і доньки.

У червні в Одинцовському районі Москви виявили мертвим Олексія Огарьова, який очолював Росозброєння в часи приходу до влади Путіна. У травні – знайшли мертвим екстопменеджера нафтової компанії "Лукойл" Олександра Суботіна.

У квітні в іспанському місті Льорет-де-Мар знайшли тіло колишнього топменеджера найбільшої російської приватної компанії з видобутку газу "Новатек" Сергія Протосені.

Зараз ви читаєте новину «Помер директор конструкторського бюро, яке створює зброю для російської армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі