вівторок, 27 березня 2012 17:16

Україну можуть позбавити права голосу в ПАРЄ - Захаров

Україну можуть позбавити права голосу в ПАРЄ - Захаров
Євген Захаров переконаний, що права Тимошенко постійно порушуються. Фото: tsn.ua

Держава Україна порушує права Юлії Тимошенко, відмовляючись виконувати рішення Європейського суду з прав людини щодо її лікування у стаціонарному медичному закладі.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив правозахисник, голова Української Гельсінської спілки з права людини Євген Захаров, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Я не знаю жодного такого випадку у європейській практиці, коли не виконувався припис Європейського суду по статті 39. Це є перший такий раз", - сказав він.

Правозахисник вважає, що права Тимошенко неодноразово порушувалися. "Що стосується справи Тимошенко, то у нас постійно щось не так із дотриманням прав людини. Наче якісь вищі сили втручаються і все", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ані Тимошенко, ані Луценко просити про помилування у Януковича не будуть - правозахисник

Зокрема, Захаров зазначив, що переведення Тимошенко до Качанівської колонії є порушенням її прав: "Це суперечить установленій практиці, коли підслідні знаходяться у СІЗО поки йде розслідування справи. А, як відомо, Юлія Тимошенко ще перебуває під слідством".

Захаров також додав, що ще одним порушенням прав є встановлення норми щодо термінів ознайомлення з матеріалами кримінальної справи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Януковича хтозна-що, а не боротьба з корупцією — Захаров

"Якщо не помиляюся, цю поправку було прийнято у квітні минулого року і, на мою думку, її спеціально було зроблено для політичних в'язнів", - сказав він. Правозахисник підкреслив, що обмеження права захисту екс-прем'єра на ознайомлення зі справою ЄЕСУ до 28 березня "є таким же порушенням прав якби Тимошенко, наприклад, відмовили в захисті".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правозахисник: Тимошенко обов'язково має подати касацію, а вже потім - до Євросуду

Захаров також повідомив, що невиконання рішень Європейського суду може призвести, зокрема, до позбавлення української делегації в ПАРЄ права голосу.

Зараз ви читаєте новину «Україну можуть позбавити права голосу в ПАРЄ - Захаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі