четвер, 02 лютого 2012 18:08

Українські "пірати" вийдуть проти ACTA

Українські "пірати" вийдуть проти ACTA

Акції протесту проти цензури в Інтернеті будуть проходити не тільки у віртуальному просторі. Зокрема, Українське піратське співтовариство планує провести кілька вуличних акцій.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив голова піратського співтовариства Сергій Яригін.

За його словами, акції заплановані на 11 і 12 лютого. Вони будуть спрямовані проти ухвалення такого документа, як ACTA (The Anti-Counterfeiting Trade Agreement - ред.).

"ACTA - торгова угода по боротьбі з контрафакцією - це набір законів, який обмежує не тільки у віртуальному світі свободу, а й у реальному. Зокрема, йдеться про посилення митного огляду. Коли хтось везе щось на своєму ноутбуці, фотоапараті, плеєрі і т.д., митнику хочуть дати право визначати, контрафакт це чи ні, і навіть не пускати через це людину в країну", - розповів Яригін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: EX.UA "накрили" аби відкрити новий ресурс з новим хазяїном

Крім того, "пірат" додав, що в ACTA прописана можливість відключення провайдерами тих користувачів від Інтернету, які були помічені тричі у скачуванні контрафактної продукції.

"Наприкінці березня цей законопроект буде розглядатися в Європарламенті, але повного тексту у депутатів ще немає. Ми зв'язувалися з "піратами" в ЄП - там двоє депутатів від Піратської партії - їм нічого невідомо. Але проект дуже жорстокий. Він готувався в обстановці повної секретності", - зазначив Яригін.

Він пояснив, що цей документ розроблений величезними медіа-корпораціями, такими, як Sony, наприклад.

"Вони хочуть захистити свої інтереси за рахунок платників податків і держав. І це їм вдається поки що. Але якщо громадськість в тій чи іншій країні піднімається з протестом, то держава відкочується назад", - підкреслив голова Українського піратського співтовариства.

Зараз ви читаєте новину «Українські "пірати" вийдуть проти ACTA». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі