вівторок, 22 вересня 2020 09:59

Українські фахівці думають, як заблокувати ресурс російських спецслужб "ВКонтакте"

Українські фахівці думають, як заблокувати ресурс російських спецслужб "ВКонтакте"
"ВКонтакте" російські спецслужби використовують для збирання даних про громадян України. Фото: @GolosZmin

Українські спеціалісти з кібербезпеки напрацьовують із міжнародними колегами заходи для блокування російського ресурсу "ВКонтакте" на території України. Про це повідомила Рада національної безпеки і оборони.

"Доступність мобільного додатку "ВКонтакте" в Україні сталасЯ не через зняття санкцій, а через зміну проксі-серверів. Що дало змогу обійти блокування провайдерами доступу до цього додатку на території України", - цитує відповідь РНБО Укрінформ.

Активізація роботи російських соцмереж напередодні місцевих виборів може становити загрозу національній безпеці країни, кажуть у відомстві.

"ВКонтакте" російські спецслужби використовують для збирання даних про громадян України й усіх, у кого його встановлено.

Спеціалісти Національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО з міжнародними колегами та партнерами напрацьовують, як блокувати роботу мобільного додатку "ВКонтакте".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ викрила "ботоферму", яку координували з Росії

У травні президент Володимир Зеленський продовжив заборону на російські соціальні мережі "ВКонтакте" та "Одноклассники" на території України.

Однак у вересні "ВКонтакте" заявила, що обійшла блокування в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Українські фахівці думають, як заблокувати ресурс російських спецслужб "ВКонтакте"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі