четвер, 23 листопада 2017 18:31

Українська влада отримала прочухана в Європі

Українська влада отримала прочухана в Європі
Йоханес Ган розчарований реформами в Україні. Фото: УНІАН,

Єврокомісар з питань Європейської політики сусідства та переговорів щодо розширення Йоганес Ган жорстко розкритикував українську владу .

Україна не виконує свої зобов'язання про перевірку е-декларацій та скасування ембарго на імпорт деревини, передає слова політика УНІАН.

Політик вибухнув критикою під час спілкування з журналістами на прес-конференції.

Ган нагадав, що електронні декларації були останньою умовою лібералізації візового режиму. Європолітик обурився, що за рік їх перевірили 94.

"Це безглуздо! І немає навіть одного висновку після цих перевірок", - додав він.

Україна не забезпечила достатньої прозорості ведення бізнесу і не зрозуміло, хто є кінцевим бенефіціаром компанії, що також є невиконанням умов.

Влада не скасувала заборону на продаж лісу ЄС через 2 роки після даної обіцянки. Єврокомісар зазначив, що українські політики вдаються до спекуляцій з цього питання. Стверджують, ніби то після скасування ембарго ліс вирубають і вивезуть до Європи. Насправді, скасування заборони має бути прийняте одночасно із законом про поводження з лісами, котрий передбачає насадження молодих дерев.

"Вони не спромоглися це зробити. І сьогодні всі в Україні проти зняття заборони, тому що, мовляв, європейці хочуть виснажити український ліс, що зовсім не так", - зазначив Ган.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кучеренко різко відреагував на заяви Лещенка щодо формули "Роттердам+"

Через недолугі реформи Україна може втратити 600 млн. євро. Про це заявив голова представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі напередодні саміту "Східного партнерства" в інтерв'ю "Українській Правді". Окрім перелічених Ганом проблем, дипломат назвав закон про кредитний реєстр НБУ, котрий не створили.

Вимоги треба виконати найближчими днями, інакше гроші будуть втрачені, запевняє політик.

У кримінальному провадженні про можливу корупцію в НАЗК фігурують співробітники Адміністрації президента й Служби безпеки України, а також нардеп з хабарем у мільйон гривень. Про це повідомив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник у відповіді на депутатський запит Мустафи Найєма.

Зараз ви читаєте новину «Українська влада отримала прочухана в Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі