четвер, 14 червня 2012 23:40

Українська опозиція може скористатись ув'язненими "мучениками" - Кваснєвський

Українська опозиція може скористатись ув'язненими "мучениками" - Кваснєвський
Кваснєвський:існують всі умови для проведення легітимних виборів Фото: wikipedia.org

Будь-який сумнів у питанні перебігу майбутніх виборів в Україні перекреслить всі європейські стремління цієї держави.

Про це в інтерв'ю "Gazety Wyborczej" сказав екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський.

На його думку, існують всі умови для проведення легітимних виборів, проте є і такі рішення, котрі викликають критику. Не потрібно було повертатись до концепції, де половина з 450 депутатів парламенту походить з одномандатних округів. Це можливість для зловживань становищем та перемоги усіляких місцевих олігархів. Проте цей закон прийнято спільним голосуванням влади та опозиції, що являється досить рідкісним явищем для України, сказав Кваснєвський.

На запитання, як можна розраховувати на легітимні вибори в Україні, де частина опозиції сидить за ґратами і засуджена, Кваснєвський відповів, що це серйозний аргумент. Однак, аналізуючи ситуацію тверезо, опозиція має "мучеників", котрими може скористатись у політичних баталіях. Результати виборів залишаються відкритими.

За словами Кваснєвського, не досить ефектна перемога влади може бути аргументом на користь пошуку компромісу з опозицією. Таким чином, він вважає, що у справі Юлії Тимошенко найважливіші рішення будуть прийняті тільки після виборів.

Зараз ви читаєте новину «Українська опозиція може скористатись ув'язненими "мучениками" - Кваснєвський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі