четвер, 31 березня 2022 06:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Українська делегація нічого не робить без консультацій із ЗСУ – Арахамія

Українська делегація нічого не робить без консультацій із ЗСУ – Арахамія
Арахамія: Переговори з РФ відбуваються після консультацій з військовими. Фото: "24 канал"

Українська делегація на перемовинах з російською постійно консультується з військовими, перш ніж висувати пропозиції щодо мирного договору.

Про це повідомив голова української делегації Давид Арахамія в ефірі українського телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Ми нічого не робимо без консультацій з нашими військовими. Розуміємо, що зараз фактично військові – це номер один, наша опора. І якщо їм щось не подобається, то ми це видаляємо. Тому ми спитали пана Залужного, щоб він надав нам людину, до якої є довіра. Пан Кириленко в нас у переговорній групі, і в всіх питаннях консультуємося спочатку з військовими, а потім із дипломатами", - розповів Арахамія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський і Путін можуть зустрітися найближчим часом - ОП

За його словами, Україна також консультувалася з ізраїльськими військовими експертами.

"Вони кажуть, що нам найбільше підходить концепція так званого укріпленого імунітету, адже своя армія має бути достатньо оборонна. Ми ж ні на кого не нападаємо, ми нейтральна держава, але маємо вміти себе гарно захищати", - зауважив Арахамія.

Було б ідеально, якби в Україні, окрім армії, додатково 1-2 млн громадян кілька разів на рік могли проходити навчання на полігонах, щоб у разі потреби їх можна було швидко мобілізувати, вважає політик.

29 березня в Туреччині відбулися переговори між Україною та Росією. Давид Арахамія заявив, що сторони обговорювали розведення збройних сил до ліній, які були станом на 23 лютого, надання Україні безпекових гарантій, проведення впродовж наступних 15 років переговорів щодо статусу Криму та переговори щодо статусу ОРДЛО.

1 квітня в онлайн-форматі відбудеться наступний раунд переговорів між робочими групами. Після них російська делегація кілька днів має обдумати пропозиції. Лише після цього планують очну зустріч.

Зараз ви читаєте новину «Українська делегація нічого не робить без консультацій із ЗСУ – Арахамія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі