субота, 26 квітня 2014 15:37

Українська армія не готова до контракту, можливо повернемо строковиків - Коваль

Українська армія не готова до контракту, можливо повернемо строковиків - Коваль
Михайло Коваль. Фото: www.gazeta.lviv.ua

У Збройні сили України можуть повернути строкову службу.

Про це заявив в.о. міністра оборони Михайло Коваль журналістам у суботу в Києві.

"Армія буде професійною - це майбутнє Збройних сил. Але поки Збройні сили не готові до цього. Тому, можливо , нам доведеться на деякий час повернути 21 - 23 - річних хлопців , і вони послужать державі " , - сказав він.

За словами Коваля, необдумана політика переходу на контрактну службу показала свої негативні сторони, зокрема, в Криму.

"Якби там (у військових частинах - ред.) були "строковики", то і ситуація могла б бути іншою", - вважає міністр.

Крім того, зазначив глава Міноборони, у Збройних силах України не створена ще хороша база для підготовки і життєзабезпечення контрактників.

Коваль зауважив, що Міністерство оборони України має намір відмовитися також від системи аутсорсингу для харчування військовослужбовців Збройних сил.

"Ми повернемося до старого, доброго, надійного методу продовольчого забезпечення Збройних сил: це створення запасів продовольства, у тому числі військових стратегічних запасів на рівні держави, це повернення інституту начальників продовольчих служб з'єднань і частин. Тобто, створення вертикалі, внизу якої повинен бути добре підготовлений кухарський склад", - сказав в.о. міністра оборони.

Коваль додав, що в більшості випадків нинішня система харчування військовослужбовців за методом аутсорсингу має "неправомірні схеми".

Зараз ви читаєте новину «Українська армія не готова до контракту, можливо повернемо строковиків - Коваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі