четвер, 15 серпня 2013 01:42

Україні та Росії запропонували чітко розділити між собою Азовське море

Україні та Росії запропонували чітко розділити між собою Азовське море
Валерій Чалий. Фото: www.day.kiev.ua

Заступник генерального директора Центру Разумкова Валерій Чалий наполягає на денонсації угоди щодо делімітації водного кордону між Україною та Росією.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ТВі.

Зокрема, експерт запропонував чітко розділити кордон по Азовському морю між двома державами.

"Я запропонував би питання денонсації угоди, яку підписували в дуже складних умовах, під певним тиском. І замість оцього незрозумілого терміну "внутрішні води" двох країн, де немає нікого відповідального, зробити так, як це є у міжнародному праві: розділити це море, зробити нормальний режим, який відповідає цьому, і діяти", - наголосив Чалий.

Він спрогнозував, що Російська Федерація не погодиться на таку пропозицію української сторони.

"Звичайно, Росія відразу на це не піде в такому форматі, але нашим спеціалістам треба поставити це питання всередині відповідних двосторонніх механізмів. Я думаю, випадок із розстрілом українських рибалок показав усю складність питання", – сказав Чалий.

Нагадаємо, 18 липня російські прикордонники розстріляли український рибальський човен, внаслідок чого загинули чотири людини, а один перебуває у полоні в Росії.

Зараз ви читаєте новину «Україні та Росії запропонували чітко розділити між собою Азовське море». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі