четвер, 18 жовтня 2012 02:13

Українцям на виборах варто обрати менше зло - Жебрівський

Українцям на виборах варто обрати менше зло - Жебрівський
Павло Жебрівський пояснив зняття "Собору" з виборів браком часу. Фото: gazeta.ua

Захвату від жодної політичної сили немає, але українцям варто обрати менше зло.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав лідер Української платформи "Собор", кандидат у депутати по мажоритарному округу Павло Жебрівський.

Він зазначив, що УП "Собор" була готова до того, що не подолає 5% бар'єр і зніметься з передвиборчих перегонів.

"Ми із самого початку коли оголошували про похід на вибори виборчим списком, заявили про те, що у випадку недолання 5% бар'єру знімемося з виборів, щоби не віддати Януковичу і його охвістю жодного голосу. Ми достатньо багато їздили по країні, але, на жаль, не попали в пул телевізійних і рекламних роликів. Я думаю, що ми не змогли донести нашу історію, наше бачення. Через брак фінасування і часу, перш за все", - пояснив він.

Брак часу, за словами політика, найсерйозніше позначився на результатах кампанії партії.

"Ми фактично з маршу вступили в бій. Ми достатньо довго працювали з об'єднанням патріотичних сил з Ющенком, Костенком і КУНом (Конгрес українських націоналістів — ред.). Але в квітні тільки їх завершили, і вже після цього почали формувати оцей список. І фактично тільки в червні — на початку липня ми сформували нашу візію. Ми усвідомлювали, що часу у нас не достатньо", - додав Жебрівський.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Собор" знімається з виборів, але попереджає владу: "У людей на руках є зброя"

Він додав: "Ми чітко усвідомлювали, ми не будемо як деякі партії говорити, що у нас 7%, заплативши за рейтинг. Бо ми відповідальні перед собою. І коли ми побачили це, ми ухвалили рішення з приводу того, щоб рекомендувати з'їзду знімати виборчих список з парламентських перегонів".

Жебрівський також додав, що партія не знялася на користь певної політичної сили, бо немає конкретної партії, яку варто було б радити виборцям.

"По-перше, жодна партія не вступила у переговорний процес з Українською платформою "Собор". Якісь контакти були. Ми із самого початку говорили про це неодноразово. Але це скоріше питання до них, а не до нас. І друге питання, що ми відверто кажемо, що у нас захвату від політичних сил немає, це просто крайня необхідність, бо загроза над Україною нависла насправді велика. Ми реально усвідомлюємо, що обираємо менше зло", - підкреслив політик і порадив те саме робити і виборцям.

Зараз ви читаєте новину «Українцям на виборах варто обрати менше зло - Жебрівський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі