вівторок, 23 вересня 2014 18:43

Українцям і татарам у Криму загрожує розправа з боку Росії - МЗС

Українцям і татарам у Криму загрожує розправа з боку Росії - МЗС
Фото: zn.ua

У Криму татарам та українцям загрожує розправа з боку Російської Федерації. Про це у вівторок на брифінгу в Києві заявив речник МЗС України Євген Перебийніс, пише "Укрінформ".

"Над кримськими татарами нависла реальна небезпека розправи. Це ж стосується і українців, які не згодні з окупацією Автономної Республіки Крим та міста Севастополя", - сказав Перебийніс.

Він наголосив, що про "ненависть та шовіністичну політику" щодо кримських татар свідчить, зокрема, протест Росії у зв'язку з участю представників Меджлісу у світовій конференції з питань корінних народів, яка проходить днями у Нью-Йорку.

Як зазначив речник, з Криму татарам не дали виїхати, просто відбирали в них паспорти.

Крім цього, Перебийніс зазначив, що окупаційна влада Криму заборонила татарам проводити мітинги та провела обшук у будинку Меджлісу. За словами Перебийніса, на сьогодні будівля Меджлісу опечатана, а її працівники виселені.

"В Криму складають списки представників місцевих меджлісів кримських татар, які хочуть ліквідувати. Також списки забороненої літератури. Тривають масові обшуки в будинках та навчальних закладах кримських мусульман", - сказав Перебийніс.

Він додав, що так званий прокурор Криму Наталія Поклонська публічно погрожує незгодним депортацією з півострова.

Перебийніс закликав міжнародні організації засудити дії РФ щодо кримських татар та вжити заходів, щоб "зупинити наступ Росії на права та свободи людей, основоположні норми та принципи міжнародного права".

Зараз ви читаєте новину «Українцям і татарам у Криму загрожує розправа з боку Росії - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі