середа, 19 квітня 2017 15:25

Українці платять пенсію нардепу-зраднику - ЗМІ

Українці платять пенсію нардепу-зраднику - ЗМІ
Хмельовий став другий секретарем "комуністичної партії ДНР"

Колишній народний депутат, комуніст Анатолій Хмельовий, який підтримує сепаратистів і був одним з натхненників псевдореферендуму на Донбасі, вільно живе за соцвиплати від держави.

Про це йдеться у сюжеті телеканала "24".

Екс-депутат нещодавно став організатором концерту в окупованій Макіївці. Активісти сепаратистської організації "Славянское братство" зібралися з нагоди початку військового конфлікту на Донбасі. Та в об'єктиви камер комуніст не потрапив, якби не стаття в російській газеті "Московский комсомолец". Журналіст розповідає про нелегку долю сепаратистів-вигнанців, які залишили Слов'янськ, коли його звільнила українська армія. І жилося б їм ще важче, якби не добродій Хмельовий, який підгодовує бойовиків за українські кошти, повідомляють журналісти.

Депутат-зрадник раз на місяць їде на підконтрольну Україні територію за пенсією. Як не дивно, його досі пропускають. І державне утримання скасовувати йому поки що не збираються.

Колишній народний депутат Євген Жовтяк каже, що Хмельовий має таке саме право на пенсію, як і решта українців, які мешкають на тимчасово окупованих територіях. Вирішувати цю проблему мають правоохоронні органи.

Міністр соцполітики Андрій Рева стверджує, що механізм позбавлення пенсії існує.

"Якщо йому призначена пенсія, як внутрішньо переміщеній особі і він більше двох місяців знаходиться на непідконтрольній території, то така виплата пенсій може бути припинена органами Пенсійного фонду за поданням або Служби безпеки України, або за рішенням комісії за наслідками обстеження умов його проживання", - пояснив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В АТО зросла кількість обстрілів і поранених

Скандали із соцвиплатами зрадникам час від часу збурюють суспільство. Зокрема, коли з′ясувалося про пенсії псевдочиновникам з терористичної ЛНР.

Зараз ви читаєте новину «Українці платять пенсію нардепу-зраднику - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі