вівторок, 21 липня 2020 12:58

Українці оцінили роботу Ради 9-го скликання: нічим не краща за попередні

Українці оцінили роботу Ради 9-го скликання: нічим не краща за попередні
Українці оцінили роботу Ради 9-го скликання. Фото: https://www.rada.gov.ua

Опитані українці оцінили роботу Ради 9-го скликання. Найкраще оцінюють ефективність роботи Верховної Ради поточного скликання молодь та виборці партії "Слуга народу". Найгірше – виборці "Європейської солідарності".

Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" протягом 16-17 липня 2020 року на тему: "Рік від виборів Верховної Ради: оцінки громадян". Про це повідомляє УНІАН. Згідно з результатами опитування, відповідаючи на прохання дати оцінку ефективності теперышнього і попереднього складів парламенту України, 44% респондентів вказали, що нічого не змінилося.

Ще 29% опитаних вважають, що чинний парламент є ефективнішим, ніж попередній склад Верховної Ради, водночас 24% – протилежної думки і вважають попередній парламент ефективнішим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Разумков прокоментував падіння рейтингу "Слуги народу"

3% респондентів не змогли дати порівняльну оцінку. За інформацією соціологів, найкраще оцінюють ефективність роботи Верховної Ради цього скликання молодь та виборці партії "Слуга народу". Найгірше – виборці "Європейської солідарності", більшість яких вважають попередній парламент ефективнішим. Близько половини українців не бачать особливої різниці в ефективності роботи Верховної Ради 9-го скликання і парламентів попередніх скликань.

Соціологічна група "Рейтинг" проводила опитування серед населення України віком від 18 років і старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність – 2 тис. респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 - не більш як 2,2%.

Падіння рейтингу партії "Слуга народу" не є катастрофічним - сказав голова Верховної Ради Дмитро Разумков. Він додав, що "просідання" рейтингу "Слуги народу" - "це комплексне питання", яке пов'язане з впровадженням реформ, а також з критикою в публічному просторі Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «Українці оцінили роботу Ради 9-го скликання: нічим не краща за попередні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі