середа, 21 листопада 2012 22:58

Україна знаходиться на роздоріжжі – експерт про ринок землі

Україна знаходиться на роздоріжжі – експерт про ринок землі
Фото: presscenter.ukrinform.ua

Україна в питання сільського господарства та його майбутнього знаходиться на роздоріжжі.

Про це в ефірі "5 каналу" розповів голова Союзу сільськогосподарських кооперативів Іван Томич.

Відповідаючи на питання, чи завдання президента, а саме запровадити ринок землі з 1 січня, вже зірвано і чи законодавчі акти були корупційними по своїй природі, чи недолугими, він сказав: "Чітка позиція влади. Розуміючи наслідки, які будуть із запровадженням ринку землі, прийнято рішення: загарбання української землі припинити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт: Відкладати мораторій на продаж землі – безглуздо

"І прийнято рішення правильно, з точки зору ситуативної, але відповідь нам треба давати дуже важливе питання, в перспективі врегулювання земельних, територіальних, розвитку сільської місцевості, покращання добробуту і комплексу соціально-економічних питань. Це період відповідальний – ми на роздоріжжі. Йде питання хто виграє", - зазначив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович злякався бунту і дав відмашку щодо запровадження ринку землі - нардеп

Також, за словами голови Союзу сільськогосподарських кооперативів, реформи впроваджуються дуже довго: "2002  рік - Земельний кодекс. По кінцевим положенням за 6 місяців уряд був повинен зобов'язаний внести ряд законів. До цього часу тільки прийнятий з 2006 року Земельний кадастр і закон про Державний банк".

Зараз ви читаєте новину «Україна знаходиться на роздоріжжі – експерт про ринок землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі