вівторок, 23 березня 2010 19:37

Україна знаходиться на "поворотному пункті", - міжнародні експерти

Україна знаходиться на "поворотному пункті", - міжнародні експерти

Україна знаходиться на "поворотному пункті", а питання заборгованості втратять свою важливість, щойно буде доведено, що уряд проводитиме реформи, зазначає "Сітіґруп".

"Ми очікуємо подальших позитивних змін, що призведуть до збільшення довіри інвесторів, щойно стане видно, що уряд не лише хоче, але й може здійснити необхідні реформи", - повідомили аналітики "Сітіґруп".

"Стабілізація державних фінансів та відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом були б вагомими доказами", - вважають експерти

"Сітіґруп" зберіг свій прогноз щодо 3% зростання валового внутрішнього продукту в 2010 році, за умови, що уряд вчасно запропонує "розважливий" бюджет, збільшить внутрішні ціни на газ та скоротить державні витрати та пенсії, йдеться у сьогоднішній записці.

"Ринок продовжуватиме падіння до того часу, доки фіскальна політика України залишатиметься невизначеною і короткострокові ризики ліквідності будуть зависокими", - зазначають аналітики.

Банк США підтвердив свій прогноз щодо курсу 8 гривень за долар до кінця року і заявив, що рахунки поточних операцій у 2010 році, ймовірно, залишаться збалансованими. Рівень інфляції в Україні залишається "двозначним", пише "Сітіґруп".

"Сітіґруп" є однією з провідних американських фінансових компаній. Згідно з журналом "Форбс", вона є найбільшим світовим підприємством з активами 2,2 трлн. дол. Компанія обслуговує близьско 200 млн. рахунків у понад 100 країнах світу, і має 327 тисяч працівників. "Сітіґруп" є уповноваженим дилером державних цінних паперів американського казначейства. Акції "Сітіґруп" є частиною американського індексу "Доу Джонс".

Gazeta.ua за матеріалами Businessweek

Зараз ви читаєте новину «Україна знаходиться на "поворотному пункті", - міжнародні експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі