субота, 26 жовтня 2024 21:12

Україна змушена буде у Європі фактично воювати проти Північної Кореї - Зеленський у вечірньому зверненні

Україна змушена буде у Європі фактично воювати проти Північної Кореї - Зеленський у вечірньому зверненні
Україна змушена буде у Європі фактично воювати проти Північної Кореї - Володимир Зеленський у вечірньому зверненні. Фото:

Сьогодні ще тривав розбір завалів у Дніпрі після російського ракетного удару.

"Більш ніж 20 людей були поранені. Пʼять людей загинуло, серед них - дитина. Усім постраждалим надано необхідну допомогу", - повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

Президент додав, що у Києві внаслідок ворожого удару загинула дівчина 14-ти років. Він висловив співчуття всім рідним та близьким загиблих.

"Сьогодні завдано удару по Костянтинівці Донецької області, четверо працівників поліції постраждали", - сказав Зеленський.

Також обстріли були на Сумщині і Харківщині, під ударами Донеччина, на півдні держави, Одеса, Запоріжжя, Херсонщина, зазначив президент.

"В Москві налаштовані на продовження агресії. Більше нічого вони там не хочуть. І саме тому вони намагаються збільшити їхнє оборонне виробництво, і саме за рахунок обходу санкцій. І саме тому беруть у спільники все більше Північну Корею, і вже днями їхні солдати можуть бути на полі бою проти України", - наголосив лідер країни.

Зеленський зауважив, що Україна змушена буде у Європі фактично воювати проти Північної Кореї. Це умови, коли відсутність більш сильних рішень партнерів на підтримку України тільки спонукає Путіна вкладатись далі в терор, підкреслив президент.

На його думку, світ може зупинити розгортання війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Народна депутатка пояснила, звідки візьмуть кошти на виплати за програмою "Тисяча від Зеленського"

"Абстракцій та слів для цього замало - конкретні кроки потрібні. Ми дали всі такі кроки в Плані перемоги. Те, що не дозволить винуватцям війни стати ще більш агресивними. Ми очікуємо необхідного більшого тиску на Росію. Ми очікуємо більшої підтримки для України. І це буде справедливо", - пояснив Зеленський.

"І час, який спливає, поки рішень немає, - це, на жаль, постійні російські удари, постійні втрати наших життів", - сказав він.

За його словами, наступний тиждень буде часом дуже активної роботи з партнерами заради підтримки українських воїнів на фронті та заради нашої стратегії примусу Росії до завершення війни.

"Ми готуємо важливі сигнали підтримки", - підсумував Зеленський.

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який дозволяє іноземцям та особам без громадянства проходити службу у Збройних силах України за контрактом на офіцерських посадах.

Верховна Рада 10 жовтня ухвалила законопроєкт "Про внесення змін до деяких законів України щодо порядку проходження військової служби за контрактом іноземцями та особами без громадянства у Збройних Силах України, Державній спеціальній службі транспорту та Національній гвардії України". Раніше іноземці могли служити лише на рядових та сержантських посадах.

Зараз ви читаєте новину «Україна змушена буде у Європі фактично воювати проти Північної Кореї - Зеленський у вечірньому зверненні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі