неділя, 27 жовтня 2024 00:21

Китай запроваджує обмеження щодо постачання дронів до РФ

Китай запроваджує обмеження щодо постачання дронів до РФ
Китай запровадить обмеження щодо постачання дронів РФ. Фото: Укрінформ

Китай посилює зусилля для обмеження незаконного експорту військових товарів до Росії.

Пекін буде перевіряти експортних ліцензій на дрони та інші товари подвійного призначення, заявили в Міністерстві комерції КНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін на саміті БРІКС намагався переконати усіх, що його війська "стрімко просуваються" в Україні

Речник Міністерства Хе Ядонг зазначив про протидію "одностороннім санкціям", підкресливши, що вони не мають підстав у міжнародному праві.

Голова Китаю Сі Цзіньпін на саміті БРІКС зустрівся з президентом РФ Володимиром Путіним і запевнив, що "глибокі відносини" між країнами залишаться непорушними, попри глобальні виклики.

Кремль не заручився міжнародною підтримкою і не створив альтернативної структури безпеки, якої бажає російський диктатор Володимир Путін.

У декларації зазначається, що всі підписанти повинні діяти відповідно до принципів Статуту ООН - включаючи положення про повагу до територіальної цілісності - і що держави БРІКС вітають відповідні пропозиції посередництва, спрямовані на забезпечення мирного врегулювання війни шляхом діалогу та дипломатії.

Зараз ви читаєте новину «Китай запроваджує обмеження щодо постачання дронів до РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі