пʼятниця, 08 грудня 2023 05:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна збирається виробляти танки Panther і дрони Bayraktar - WSJ

Україна збирається виробляти танки Panther і дрони Bayraktar - WSJ
Україна збирається виробляти танки Panther. Фото: Мілітарний

Україна просить країни Заходу допомогти налагодити власне виробництво зброї.

Серед компаній - німецький концерн Rheinmetall із танками Panther, британська компанія BAE Systems і турецький Baykar зі знаменитими БПЛА Bayraktar TB2, пише The Wall Street Journal.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Австралія передала Україні нову партію Bushmaster

З компанією Rheinmetall, зокрема, вже опрацьовується питання про оренду в Україні майданчиків для випуску бронетранспортерів Fuch і Lynx, а також перспективних танків Panther KF51.

"Загалом виробництво в Україні дешевше з огляду на нижчі витрати на робочу силу", - наголосив Армін Паппергер, генеральний директор компанії Rheinmetall.

У червні 2023 року турецька компанія Baykar почала будівництво нового заводу в Україні для виробництва своїх дронів, які Україна використовувала для захисту Києва минулого року.

Компанія ВАЕ веде переговори з кількома українськими виробниками і має намір виготовляти запасні частини в Україні протягом наступних кількох місяців. Згодом компанія заявляє, що може почати виробництво і легкої гаубиці.

Німецький збройовий концерн Rheinmetall планує виробляти в Україні танки, системи ППО й боєприпаси.

Це будуть спільні підприємства, вони вже намагаються укласти деякі угоди, повідомив гендиректор компанії Армін Паппергер.

Зараз ви читаєте новину «Україна збирається виробляти танки Panther і дрони Bayraktar - WSJ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі