четвер, 11 червня 2015 12:15

Україна ускладнює роботу російських дипломатів - політолог

Україна ускладнює роботу російських дипломатів - політолог
Фото: www.bbc.com

Зверненням до Ради Європи щодо окупованих територій Донбасу Україна проводить контргру проти Росії. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Тарас Загородній.

За словами експерта, Росія зараз намагається використовувати Мінські домовленості, як їй подобається. "Виконує тільки те, що хоче. В першу чергу, вимагає від України проведення місцевих виборів, але під дулами автоматів російських бандитів. Однак закривати кордони та виводити свої війська не налаштована", - зазначив він.

Загородній зауважив, що якщо Україна говорить, що ті території окуповані, це означає, що ми знімаємо з себе зобов'язання проводити вибори із терористами. "Ми не інтегруватимемо цю "ракову пухлину" в Україну. Мінусом цього звернення до Ради Європи є те, що досі на Донбасі гинуть наші бійці. Цей лист значно ускладнює російській дипломатії можливості для політичного маневру. Тепер не так просто розказувати західним партнерам, що Україна не виконує Мінські домовленості", - зауважив політолог.

Нагадаємо, в офіційному зверненні до Ради Європи про призупинення виконання низки статей Європейської конвенції з прав людини Україна вперше документально визнала на міжнародному рівні окупацію Росією "зони АТО".

Зараз ви читаєте новину «Україна ускладнює роботу російських дипломатів - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі