пʼятниця, 30 листопада 2007 12:18

Україна та Росія поділили Азовське море

Україна та Росія поділили Азовське море
Україна і Росія 28-29 листопада провели черговий раунд переговорів щодо розмежування Азовського та Чорного морів і Керченської протоки. Як повідомляє прес-служба МЗС України, в ході цих переговорів делегації погоджували проходження серединної лінії в Азовському морі. Делегації також доручили експертам погодити проект лінії розмежування територіальних морів, континентального шельфу і виняткових економічних зон у Чорному морі, відобразивши її на карті-схемі.

Сторони обговорили деякі аспекти підготовки двосторонніх угод, які регулюватимуть питання судноплавства, рибальства, захисту морського середовища і екологічної безпеки в Азовському та Чорному морях і Керченській протоці.

За наслідками переговорів глава делегації України та глава делегації Російської Федерації підписали відповідний протокол.

У листопаді морські адміністрації України та Росії підписали тимчасове положення про порядок проходу суден Керченською протокою.

У липні президент України відзначав певний прогрес у питаннях, пов"язаних з морськими кордонами в Азово-Керченській акваторії і в Чорному морі, виділивши досягнення угоди з визначення системи координат при розмежуванні Азовського моря та шельфу Чорного моря, повідомляє РБК-Украина.

Зараз ви читаєте новину «Україна та Росія поділили Азовське море». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі