середа, 17 червня 2015 01:58

Україна представила США докази участі Росії в конфлікті на Донбасі

Україна представила США докази участі Росії в конфлікті на Донбасі
Фото: joinfo.ua

Заступник Глави Адміністрації президента України Андрій Таранов і Начальник департаменту СБУ Віталій Найда у США представили докази участі Росії в конфлікті на Донбасі. Про це інформує прес-служба Глави держави.

"В рамках візиту до Вашингтона Заступника Глави Адміністрації Президента України Андрія Таранова та Начальника департаменту СБУ Віталія Найди відбулася їх зустріч зі Спеціальним радником з питань Європи і Євразії Віце-президента США Майклом Карпентером та Директор з питань Східної Європи Ради національної безпеки США Ліз Зентос.

Представники Білого дому були поінформовані про ситуацію в зоні АТО та про факти участі регулярних підрозділів Збройних Сил Російської Федерації у подіях спочатку в Криму, а потім і в Донецькій та Луганській областях. Було акцентовано, що саме російські спецслужби у взаємодії зі ЗС РФ провокують нестабільність та інспірують підривну діяльність незаконних збройних формувань на території України, відповідальні за постачання стрілецької зброї та важкого озброєння терористам" - йдеться в повідомленні.

У відповідь американська сторона висловила чітке розуміння російської військової присутності на сході України, заявила про підтримку українському народу у його боротьбі за територіальну цілісність і незалежність своєї держави.

Було досягнуто домовленості щодо практичних кроків у безпековій сфері.

Зараз ви читаєте новину «Україна представила США докази участі Росії в конфлікті на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі