четвер, 04 серпня 2016 10:41

Україна потроху розриває відносини з Москвою - нардеп

Україна потроху розриває відносини з Москвою - нардеп
Фото: radiosvoboda.org

Україна ініціювала й завершила зниження рівня дипломатичних стосунків із Росією.

Про це у своєму Facebook написав народний депутат від "Батьківщини" Олександр Бригинець.

"Ми перебуваємо в новій дипломатичній площині: ані від Московії в Україні, ані від нас у них тепер послів немає. Є лише тимчасові повірені. Фактично юридично завершено процедуру зниження рівня дипвідносин. До честі України, це відбулося з нашої ініціативи, хоч і в пасивному режимі. Спочатку ми відкликали свого посла і призначили тимчасового повіреного, а потім не дали Путіну призначити свого", - зазначив Бригинець.

Нардеп запропонував створити одне посольство в Мінську.

"Оскільки усі проблемні точки між нашими країнами вирішують у Мінську, то, можливо, необхідно створити одне посольство в Мінську. Яке б займалось двома країнами - і Білорусією, і Московією? Така практика поширена у світі. Я проти повного розриву дипстосунків і передовірення представляти наші інтереси третій країні. А продовжити знижувати рівень стосунків офіційно і не офіційно - це було б доречно", - вважає Бригинець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із Зурабовим Путін забрав шанс на політичне вирішення питань - дипломат

Як відомо, 28 липня президент Росії Володимир Путін підписав указ про звільнення Михайла Зурабова з посади надзвичайного та уповноваженого посла РФ в Україні.

Тимчасовим повіреним у справах Росії в Україні призначено Сергія Торопова.

Зараз ви читаєте новину «Україна потроху розриває відносини з Москвою - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі