середа, 15 травня 2019 23:30

Україна не використала 8 мільярдів євро допомоги від ЄС - Мінгареллі

Україна не використала 8 мільярдів євро допомоги від ЄС - Мінгареллі
Мінгареллі розповів про допомогу Україні від ЄС. Фото: ТСН

Україна не використала близько 8 млрд євро допомоги, які були виділені ЄС.

"ЄС виділяє значні суми Україну на підтримку реформ, однак ці гроші не завжди використовуються як можна краще. Потрібно розуміти той факт, що більша частина цих коштів, які виділяються, взагалі не використовується за цілою низкою причин", - сказав глава представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі, повідомляють Українські новини.

За словами голови представництва ЄС, основною причиною є відсутність якісної інституційної спроможності, а для прискорення процесу потрібно "давити" на місцеву владу.

"Ми порахували, що зараз не використано 8 млрд євро, які були надані ЄС ... Перш ніж просити додаткових грошей, витратьте спочатку ті, які доступні", - додав Мінгареллі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали умову, за якої Україна отримає транш МВФ

Представники України і ЄС у вересні 2018 року підписали кредитну угоду про надання 4-ї програми макрофінансової допомоги ЄС Україні (MFA IV) на 1 млрд євро і меморандум про взаєморозуміння, в якому закріплені умови виділення цих коштів. Сума в 1 млрд євро розділена на два рівних транші.

Зараз ви читаєте новину «Україна не використала 8 мільярдів євро допомоги від ЄС - Мінгареллі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі