пʼятниця, 12 червня 2020 01:04

Україна не буде змінювати освітній закон на догоду Угорщині - очільник МЗС

Україна не буде змінювати освітній закон на догоду Угорщині - очільник МЗС
Кулеба розповів про освітній закон. Фото: 1+1

Голова МЗС України Дмитро Кулеба запевнив, що закон "Про освіту" не змінюватимуть на вимогу угорських партнерів.

"Ми відкидаємо будь-які вимоги наших угорських партнерів про додаткові зміни до закону "Про освіту". Принципи, закладені в законі "Про освіту" ми не будемо змінювати на догоду комусь. Мова державна у нас в країні одна", - заявив міністр в ефірі ток-шоу "Право на владу".

Угорщина ніколи ані на офіційних, ані на неофіційних переговорах і в публічних заявах не заперечувала, що українці угорського походження володіти державною - українською мовою.

Під час зустрічі Кулеби та глави МЗС Угорщини було озвучено умову розблокування засідань Україна-НАТО, які вже декілька років блокує Будапешт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніякої окремої автономії: міністр прокоментував створення "угорського" району в Україні

Нагадаємо, Угорщина пред'являє претензії до України через два закони, що були прийняті у 2017 (Закон про освіту) і 2019 (Закон про функіонування української мови як державної) роках. У Будапешті вважають, що обидва документи порушують право на використання мови національними меншинами.

Зараз ви читаєте новину «Україна не буде змінювати освітній закон на догоду Угорщині - очільник МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі