пʼятниця, 19 квітня 2024 04:29

Україна може бити по Росії власною зброєю

Україна може бити по Росії власною зброєю
Україна розробляє новітні дрони великого радіуса дії. Фото: armyinform.com.ua

Україна продовжить завдавати ударів по території Росії зброєю власного виробництва.

Такою буде її відповідь на наступальні операції РФ. Про це повідомляється у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти Інституту послалися на заяву керівника ГУР Міноборони Кирила Буданова про те, що Україна планує протидіяти майбутнім наступальним операціям Росії шляхом продовження ударів по російських військових об'єктах на її території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибухи і "дощ з уламків" - у Бєлгороді знову було неспокійно

"Нещодавні українські удари, що були спрямовані на російську військову інфраструктуру в Росії, загрожували російській нафтопереробці й експорту, а також посилили тиск на російську парасольку протиповітряної оборони. Атаки продемонстрували, що Україна може досягти деяких асиметричних наслідків за допомогою ударів обмеженою кількістю зброї переважно внутрішнього виробництва", - йдеться у звіті ISW.

В ISW переконані, що анонсовані удари ЗСУ по цілях на території Росії є компонентом кампанії України з деградації галузей, що підтримують військові зусилля та військовий потенціал у російському тилу.

Україна розширить програму розроблення безпілотників попри заклики США не бити по російських НПЗ.

Країна вже інвестувала сотні мільйонів доларів у розроблення безпілотників дальнього радіуса дії, які здатні виявляти та вражати віддалені цілі. Нині їхнім виробництвом займається пів дюжини фірм. Найкраща з нових моделей дронів має дальність польоту 3000 км і здатна досягти Сибіру.

Зараз ви читаєте новину «Україна може бити по Росії власною зброєю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі