вівторок, 02 листопада 2010 15:21

Україна й Росія ще не домовились про розмежування Керченської протоки

Україна й Росія ще не домовились про розмежування Керченської протоки

У проблемі розмежування Керченської протоки Україна й Росія залишаються на своїх колишніх позиціях після переговорів у Києві.

Наступні переговори по даному питанню пройдуть у грудні 2010 року, повідомив прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров на брифінгу у вівторок.

"Під час переговорів сторони обговорили проблему розмежування Азовського моря. Погоджено масштаб карт, на яких будуть проводитися відповідні розрахунки", - повідомив Дикусаров.

За його словами, досягнута також домовленість із приводу розробки проекту лінії розмежування територіальних морів, континентального шельфу й виняткових (морських) економічних зон у Чорному морі.

"Під час обговорення проблематики Керченської протоки сторони підтвердили свої позиції й домовилися найближчим часом зосередитися на обговоренні питання Азовського й Чорного морів", - відзначив Дикусаров.

Як повідомлялося, Україна наполягає на збереженні в Керченській протоці кордону з Росією, що існував в часи Радянського Союзу, але готова піти на компроміс у господарських питаннях.

Інтерфакс

Зараз ви читаєте новину «Україна й Росія ще не домовились про розмежування Керченської протоки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі