пʼятниця, 12 жовтня 2007 08:53

Україна і Словаччина підпишуть угоду про малий прикордонний рух

Ющенко вважає угоду про малий прикордонний рух першочерговою у візових відносинах України і Словаччини

Президент Віктор Ющенко вважає, що підписання угоди про малий прикордонний рух є першочерговим у візових відносинах України і Словаччини. Про це сказано в повідомленні прес-служби Президента.

"У блоці візового режиму ми вважаємо найактуальнішим питанням у найближчі місяці підписати угоду про малий прикордонний рух", - передає прес-служба слова Ющенка.

При цьому Президент зазначив, що угода про малий прикордонний рух буде регулювати безвізовий режим для громадян, які проживають на відстані 50 кілометрів від державних кордонів України і Словаччини.

Президент також вважає, що питання візової політики, у тому числі зі Словаччиною, повинні вирішуватися в контексті відповідного глобального рішення між Україною і Європейським Союзом.

У четвер Ющенко відбув з Литви в Словаччину з дводенним офіційним візитом для зустрічей з владою.

Раніше прем"єр-міністр Віктор Янукович заявляв, що Україна має намір домовитися зі Словаччиною про спрощення візового режиму до жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Україна і Словаччина підпишуть угоду про малий прикордонний рух». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі