четвер, 13 березня 2014 16:35

Спецтема: Кримська криза: "тиха" війна та анексія

Українські війська потрібно вивозити з Криму негайно - експерт

Українські війська потрібно вивозити з Криму негайно - експерт
Фото: ogo.ua

Українська влада повинна видати наказ про виведення українських військ із території Криму та вивезення зброї. Про це Gazeta.ua заявив генерал-полковник Петро Шуляк, коментуючи звернення командира 204 бригади тактичної авіації, що дислокується на аеродромі "Бельбек", полковника Юрія Мамчура до керівництва України.

У 2002-му Шуляк очолював Генштаб Збройних сил, був членом Ради нацбезпеки й оборони. Експерт закликав керівництво країни не залишати звернення українських військових у Криму поза увагою.

"Реакція влади має бути безумовно. Для діяльності військових організмів має бути регламентуючий документ або якась директива. Цього немає. Командири військових частин не знають, що робити під тиском російських військ та бандформувань. Їм психологічно важко. Треба прийняти рішення про вивезення майна та зброї, тієї, якої можна, а також вивезення з цих територій військових та їхніх сімей. Те, що не можна вивезти — передати місцевим органам самоуправління у містах, селищах", - сказав експерт.

Петро Шуляк переконаний, що військових необхідно виводити з Криму попри можливі заяви про поразку.

"В даній ситуації краще відступити, інакше можна наразитись на кров і загибель людей. Адже, не отримавши наказу, згідно статуту військові будуть змушені стріляти", - зауважив генерал-полковник.

З його слів, підтвердження військових частин в готовності та можливості вивозу особового складу й техніки потрібно отримати негайно.

"Інша річ, що до цього може бути неготовою сама держава. Адже у військових є родини, а в держави немає для них зайвих помешкань", - додав Шуляк.

Зараз ви читаєте новину «Українські війська потрібно вивозити з Криму негайно - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі