вівторок, 23 жовтня 2012 08:43

Українські силовики не чіпали російського опозиціонера

Українські силовики не чіпали російського опозиціонера
Леоніда Развозжаева викрали невідомі. Фото: podrobnosti.ua

До Генпрокуратури України не надходило офіційних звернень від російських правоохоронних органів з приводу розшуку чи затримання Леоніда Развозжаева.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на представника прес-служби Генпрокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія розмовляє з Україною з такою зневагою, як ніколи"

Як відомо, російський опозиціонер Развозжаев, якого викрали в Києві в п'ятницю, в неділю опинився в Москві і був заарештований.

"До Генпрокуратури офіційні правоохоронні органи РФ не зверталися у зв'язку з розшуком, зникненням або затриманням Развозжаева", - зазначили у відомстві.

"За ці кілька днів ніяких документів щодо Развозжаева до Генпрокуратури не надходило не тільки від правоохоронних органів Росії, але і взагалі від будь-яких органів чи структур", - повідомили в ГПУ.

Керівник прес-служби МВС України Володимир Поліщук також заявив, що українська міліція не має інформації про затримання на території України російського опозиціонера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невідомі викрали у Києві соратника Удальцова - російська опозиція

"По лінії МВС немає інформації про його затримання, відповідно, наші підрозділи не брали в цьому участі. І невідомо, чи був такий факт взагалі", - зазначив він, повідомляють РИА Новости.

У Службі безпеки України заявляють, що не отримували ні від кого прохань про затримання Развозжаева.

"Ні з боку РФ, ні по лінії Інтерполу, ні в рамках міжнародних домовленостей про надання правової допомоги такого прохання до нас не надходило", - цитує представника відомства ВВС з посиланням на "Інтерфакс".

Як відомо, раніше Развозжаев був оголошений у федеральний розшук у Росії.

Справа була порушена 17 жовтня щодо координатора "Лівого фронту" Сергія Удальцова, його помічника Костянтина Лебедєва, а також помічника депутата Держдуми Іллі Пономарьова Развозжаева за фактом підготовки до організації масових заворушень.

Приводом послужили результати перевірки відомостей, викладених у фільмі "Анатомія Протесту-2", показаному на НТВ 5 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Українські силовики не чіпали російського опозиціонера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі