понеділок, 21 вересня 2015 11:56

Україні можуть дати "безпечний" статус без права на біженців - Більдт

Україні можуть дати "безпечний" статус без права на біженців - Більдт

Якщо Україна отримає безвізовий режим із Євросоюзом, її можуть внести до переліку "безпечних країн", мешканці яких не мають претендувати на статус біженця.

Про це заявив екс-міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт в інтерв'ю "Європейській правді".

За словами політика, ЄС у зв'язку з міграційною кризою може ухвалити перелік "безпечних країн", жителів яких не може бути визнано біженцями і надано їм відповідний статус в країнах ЄС.

"А в разі, якщо Україні нададуть безвізовий режим поїздок до ЄС – а я сподіваюся, що це станеться, – те саме може відбутися з Україною, ви також потрапите до переліку "безпечних країн", -заявив Більдт.

"Це не означає автоматичної відмови у наданні статусу біженця тим, хто приїхав з українським паспортом – адже все одно можуть бути особливі випадки, коли людина має право претендувати на цей статус з політичних чи інших причин. Однак загальне правило має бути саме таким – відмова у наданні притулку та інші процедури, аніж щодо біженців з Сирії", - вважає екс-глава МЗС Швеції.

"Я думаю, що скасування віз для України і її внесення до переліку "безпечних країн" мають бути чітко пов'язані", - переконаний він.

Як відомо, 23 вересня має відбутися саміт лідерів ЄС, на якому лідери вирішуватимуть питання міграційної кризи.

Зараз ви читаєте новину «Україні можуть дати "безпечний" статус без права на біженців - Більдт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі