середа, 07 серпня 2013 20:00

Україна зірвала терміни підготовки до асоціації з ЄС - Чорновіл

Україна зірвала терміни підготовки до асоціації з ЄС - Чорновіл
Україна не готова нічого запропонувати ЄС, каже Тарас Чорновіл. Фото: ipress.ua

Україна зірвала терміни підготовки до підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це заявив народний депутат попередніх скликань Тарас Чорновіл у ефірі "Ера-FM".

Так, на запитання, як він оцінює імовірність підписання угоди про асоціацію з ЄС, політик відповів:

"Як якусь екстремальну і екстраординарну ... Європейський Союз - це не таке об'єднання держав, як Митний союз, де одна країна вирішує все. Маленький Люксембург і невеличка Мальта вирішують так само, як велетенська Німеччина чи Франція. Із кожною із цих країн треба погодити остаточно і текст, і умови, і передумови, і подальші дії (щодо асоціації). Європейські уряди мають дати добро і, відповідно, спитати про це у своїх парламентів. Тому було важливо закінчити всі процедури у травні, щоби у червні та частині липня, доки працювали структури ЄС, була виконана технічна робота. Серпень відводився для технічного ознайомлення, вересень - на прийняття рішень національними установами. Після цього - вихід на остаточне підписання. Ці терміни, на превеликий жаль, зірвані з нашого боку".

За його словами, Україна не готова нічого запропонувати ЄС, натомість сподівається на нестриману зовнішню політику Росії.

"Українська влада сподівається, що Росія вийде на безпосередні кордони ЄС по великому фронту і це змусить Євросоюз підписати з нами угоду попри те, що підготовка до цього фактично зірвана", - зазначив Чорновіл.

Зараз ви читаєте новину «Україна зірвала терміни підготовки до асоціації з ЄС - Чорновіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі