середа, 25 травня 2022 17:09

Україна і США домовилися в енергетичному питанні

Україна і США домовилися в енергетичному питанні
Споживання газу знижуватимуть, продовжать перехід на безвуглецеву енергію. Фото: Міністерство енергетики

Україна планує знижувати споживання газу до рівня власного видобутку.

Про це повідомило Міністерство енергетики.

Міністр енергетики Герман Галущенко зустрівся із в.о. тимчасового повіреного Сполучених Штатів Америки у справах України Аланом Перселлом і директором Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Джимом Хоупом.

Обговорили ситуацію в енергосекторі України, плани відновлення енергетичної інфраструктури і перспективи майбутнього розвитку енергетики.

Україна має значний потенціал для експорту електроенергії в Європу, сказав Галущенко.

"Плануємо збільшити комерційний експорт. Це важливо для нас, тому що на ринку електроенергії виник дефіцит через зниження рівня розрахунків внаслідок війни. З другого боку, збільшення експорту української електроенергії дасть змогу європейським державам значною мірою замістити російський газ", - заявив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС знайде рішення щодо нафтового ембарго: сказали коли

Галущенко повідомив про намір України знижувати споживання газу до рівня власного видобутку і продовжувати перехід на безвуглецеву енергію.

Цьому сприятиме залучення USAID до роботи з підготовки нових проєктів розбудови енергосектора, що мають розпочатися одразу після завершення війни.

Нафтогаз може повернути позов проти російського Газпрому на $12 млрд, повідомив голова компанії Юрій Вітренко.

Кабінет міністрів заморозив тарифи на комунальні послуги для населення до скасування воєнного стану. Зрости мали з травня.

Зараз ви читаєте новину «Україна і США домовилися в енергетичному питанні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі