понеділок, 12 січня 2015 13:32

"Україна готує силовий наступ на Донбасі. Це буде катастрофа" - Лавров

"Україна готує силовий наступ на Донбасі. Це буде катастрофа" - Лавров

Українські силовики готують чергову спробу силового вирішення ситуації на Донбасі. Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

"У нас є інформація, вельми тривожна, - ми її зараз перевіряємо - про те, що, дійсно, силовики готують в найближчому майбутньому чергову спробу силового вирішення проблеми. Це буде катастрофа", - сказав він.

"Є інформація, яку, власне, не заперечують українські керівники, про те, що оголошена мобілізація. Вказуються різні цифри - від 50 до 200 з гаком тисяч осіб мають бути мобілізовані в армію та інші силові структури", - додав Лавров.

Глава МЗС РФ закликає до безумовного припинення вогню на Донбасі і вважає, що ситуація з неврегульованою лінією розмежування не може бути використана як привід для застосування важкої техніки.

"Треба якомога швидше домогтися повного і безумовного припинення вогню. Йдуть суперечки навколо лінії розмежування. Вважаю, що це вже стає контрпродуктивним. Так, потрібно продовжувати домовлятися, але це не означає, що неузгоджена кількість якихось кілометрів повинна використовуватися як привід для поновлення використання важких знарядь, систем "Град", мінометів і т.д.", - сказав Лавров.

Зараз ви читаєте новину «"Україна готує силовий наступ на Донбасі. Це буде катастрофа" - Лавров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі