середа, 12 травня 2010 17:21

Укази Ющенка про нові національні природні парки хочуть скасувати

Укази Ющенка про нові національні природні парки хочуть скасувати

Адміністрація Президента розглядає питання сасування указів Віктора Ющенка про створення національних природних парків Білоозерський, "Залісся" та "Синьогора".

Про це кореспонденту Gazeta.ua стало відомо з листа керівника ДУС Андрія Кравця міністрові охорони навколишнього природного середовища Віктору Бойку.

"У ДУС опрацювали проект розпорядження Кабміну "Про підпорядкування Міністерству охорони природного середовища". Ми не можемо погодити розпорядження, оскільки відповідні укази можуть бути скасовані Адміністрацією Президента", - йдеться в листі.

У Національному парку "Залісся" зараз триває реорганізація мисливського угіддя в національний парк.

"Охоти в нас немає. Останній раз полювали 5 років тому. Це зараз не національний парк, і не мисливське господарство. Йде процес реорганізації", - зазначив перший заступник директора "Залісся" Євген Чирков.

Докладніше коментувати він відмовився. Сказав, що це мають зробити в ДУС.

У грудні 2008-го колишній президент підписав указ про створення нових національних природніх парків, зокрема "Залісся".

Взагалі-то це мисливське господарство, створене ще за радянських часів. Знаходиться на межі Чернігівської та Київської областей. Займає близько 15000 га. Підпорядковується ДУС.

Еколог Володимир Борейко вважає, що полювання у Заліссі триває, а указ Президента Ющенка не виконується.

"Полюють тут близько 30 чоловік – найвище керівництво держави. Це керівники Кабінету міністрів, Адміністрації Президента, окремі народні депутати. Постріли чують місцеві мешканці. У лісі можна знайти сліди полювання та звірів, але потрапити всередину можна тільки за спеціальним розпорядженням, яке можна отримати в ДУС"

"Ми зверталися за такою перепусткою. Нам відмовили. Хоча за указом в національний природній парк мають приводити людей", - підсумував еколог.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Укази Ющенка про нові національні природні парки хочуть скасувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

61

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі