понеділок, 15 лютого 2010 14:20

Ющенко наказав створити три національних природних парки і зайнявся музеями

Ющенко наказав створити три національних природних парки і зайнявся музеями

Президент Віктор Ющенко підписав укази про створення трьох національних природних парків на території України. Відповідні укази розміщені на сайті глави держави.

Зокрема, на території Бердянського, Мелітопольського, Приазовського, Якимівського районів, Бердянська і Мелітополя Запорізької області створюється Приазовський національний природний парк.

До території Приазовського національного природного парку погоджено в установленому порядку включення 78126,92 га земель.

На території Глобинського, Оржицького і Семенівського районів Полтавської області, Чорнобаївського району Черкаської області створюється національний природний парк "Нижньосульський".

До території національного природного парку "Нижньосульський" буде включено 18635,11 га земель державної власності, у тому числі 1315 га земель, які вилучаються у державного підприємства "Золотоніське лісове господарство" і передаються парку в постійне користування, 441,3 га земель запасу на території Оржицького району та 431 га земель запасу на території Семенівського району, які надаються парку в постійне користування, та 16447,81 га земель, які включаються до складу національного природного парку без винятку.

На території Бродівського, Буського та Золочівського районів Львівської області створюється національний природний парк "Північне Поділля".

У територію національного природного парку "Північне Поділля" буде включено 15587,92 га земель державної власності, у тому числі 5434,4 га земель, що передаються (у тому числі з виключенням у землекористувачів) національному природному парку в постійне користування, та 10153,52 га земель, що включаються до його території без винятку.

Окрмі цього, Президент видав декілька указів стосовно музейної галузі.

Музею українського народного декоративного мистецтва, Дніпропетровському історичному музею ім. Дмитра Яворницького, державному заповіднику-музею Миколи Гоголя, галереї портретів видатних українців "Українці в світі" надано статус національних.

Відповідні укази підписав президент України Віктор Ющенко в понеділок. Їх текст оприлюднений на офіційному сайті глави держави.

УНІАН, Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Ющенко наказав створити три національних природних парки і зайнявся музеями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі