пʼятниця, 20 грудня 2019 14:26

Ухвалили закон для військових моряків і льотчиків

Ухвалили закон для військових моряків і льотчиків
Порядок надання статусу учасників бойових дій визначається Кабінетом міністрів.

Верховна Рада схвалила закон про статус ветеранів для військових Військово-морських та Повітряних сил. Рішення нардепи ухвалили у п'ятницю.

Парламент у другому читанні вніс зміни до закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту". Щодо забезпечення прав військовослужбовців ВМС та ПС Збройних сил України на отримання статусу учасника бойових дій, пише "РБК-Україна"

За документом, до учасників бойових дій належать члени екіпажів кораблів, катерів, суден забезпечення, літаків і вертольотів, інші особи, які перебуваючи на борту кораблів, катерів, суден забезпечення, літаків (вертольотів) ЗСУ, Державної прикордонної служби та Національної гвардії, захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України і брали безпосередню участь у виконанні бойових (службових) завдань в умовах безпосереднього зіткнення і вогневого контакту з військовими формуваннями іноземних держав і незаконними збройними формуваннями.

Порядок надання та позбавлення статусу учасників бойових дій визначається Кабінетом міністрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Є чим пишатися: 7 вражаючих фактів про ЗСУ

Встановлюються правові підстави для перерахунку грошового забезпечення сім'ям військовослужбовців ЗСУ, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів, які були захоплені в полон або стали заручниками на території проведення АТО під час бойових дій з незаконними збройними формуваннями.

Також змінами до закону депутати посилили соцгарантії військовим, які отримали інвалідність в ході бойових дій.

Зокрема, військовослужбовцям, які отримали інвалідність в ході бойових дій, надається право на безкоштовну медичну допомогу в закладах охорони здоров'я Міністерства оборони, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації, Міністерства внутрішніх справ, інших центральних органів виконавчої влади, які керують військовими формуваннями.

1 грудня в акваторії Чорного моря відбулося спільне тренування типу PASSEX за участю ракетного катера "Прилуки" Військово-Морських Сил України і корвета ВМС Франції Commandant Birot.

Зараз ви читаєте новину «Ухвалили закон для військових моряків і льотчиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі