вівторок, 14 листопада 2017 08:18

Угорщина викликала українського посла на килим

Угорщина викликала українського посла на килим
Петер Сійярто. Фото: iPress.ua

Міністерство закордонних справ Угорщино викликало посла України через зняття угорського прапора в Берегові на Закарпатті 12 листопада.

Про це повідомив глава угорського МЗС Петер Сійярто, передає "Радіо "Свобода".

Йдеться про інцидент, коли учасники маршу під прапорами "Свободи", "Сокола", "Легіону свободи" та інших національно-патріотичних організацій України зняли з мерії міста прапор Угорщини. Сійярто закликав українську владу стримувати націоналістичні прояви цих організацій, розслідувати інцидент і притягнути винних до відповідальності.

За його словами, у країні, де добре функціонують державні інституції і яка прагне інтегруватися в євроатлантичні структури, не повинні толерувати подібні заходи українських націоналістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В дусі російських спецслужб" - Москаль про спробу спалити прапор Угорщини

12 жовтня у Берегові, де угорці становлять більшість мешканців за національністю, низка представників націоналістичних організацій зняла з будівлі міськради державний прапор Угорщини, який за рішенням місцевої влади кілька років висить біля прапорів України, ЄС та самого міста. Також невідомі намагалися спалити угорський стяг, однак поліція завадила цьому.

Наступного дня – 13 жовтня – у столиці Угорщині перед посольством України протестували прихильники правоекстремістської партії "Йоббік". Попри рішучі протести з боку МЗС України, на цю акцію вони вийшли з гаслом "Самовизначення для Закарпаття". Дозвіл на проведення акції дала угорська влада.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина викликала українського посла на килим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі