четвер, 12 травня 2022 12:43

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського відповіли меру окупованого Херсона

У Зеленського відповіли меру окупованого Херсона
Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк. Фото: president.gov.ua

Офіс президента відстежує всі рухи російських окупантів у Херсонській області та фіксує їхні злочини "у повному обсязі".

Зокрема й спроби створити фіктивні управлінські структури. Так відповів радник голови ОП Михайло Подоляк у Telegram на вимогу мера тимчасово окупованого Херсона Ігоря Колихаєва відреагувати українській владі на події в регіоні.

"Бачимо та знаємо про все. Всі злочини документально фіксують і згодом вони матимуть абсолютно розгромні кримінальні наслідки. Ми також фіксуємо всі нечисленні імена колабораціоністів. Жодного помилування зрадникам більше не буде.

На кожного колаборанта чекає максимально жорстка лава підсудних із подальшими великими тюремними термінами. Це якщо вони доживуть до особистих судів, а не отримають "нагороду" вже зараз. Наш спеціальний "нагородний відділ" працює цілодобово", - написав Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти викрали з Херсонського СІЗО в'язнів - ЗМІ

Він наголосив, що Херсон перебуває під тимчасовою окупацією. І область "звільнять Збройні сили України". Коли саме - не уточнив.

"Херсонщина є українською землею незалежно від вигадування нових назв чи ідей для приєднання до інших "російських бандитських галактик". Увесь світ бачив мужність і хоробрість мешканців Херсона, які виходили з українськими прапорами зупиняти колони російської військової техніки", - додав Подоляк.

Політик переконаний, що на відміну від 2014 року, коли певний відсоток українців мав ілюзії щодо "русского мира", зараз повністю розуміють:

"Росія - це тотальний занепад, концентраційні табори, презирство світу, ізоляція, масові вбивства, бандитизм. Тому спротив російській навалі на півдні України надпотужний".

11 травня стало відомо, що окупаційна "влада" Херсонської області має намір звернутися до президента Росії Володимира Путіна з проханням приєднати область до складу країни-агресорки.

Так званий керівник військово-цивільної адміністрації Кирило Стремоусов заявив, що "обійдуться без референдумів". Натомість буде єдиний "указ" на підставі звернення "керівництва ХНР".

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського відповіли меру окупованого Херсона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі