четвер, 12 листопада 2020 11:33

У Зеленського прокоментували відставку Венедіктової

У Зеленського прокоментували відставку Венедіктової
17 березня 2020 року ВР призначила Венедіктову на посаду генпрокурора. Фото: ТСН

Немає причин для того, щоб генеральну прокурорку Ірину Венедіктову відправили у відставку.

Про це сказав представник президента в Конституційному суді України Федір Веніславський в інтерв'ю "Радіо Свободі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юрист Медведчука контролюватиме справи Майдану і розслідування російської агресії

"Підстав для відставки генеральної прокурорки точно немає. Якщо вони з'являться, оцінюватимемо. Якщо будуть конкретні претензії до генерального прокурора (які були до попереднього), якщо, незважаючи на дружні стосунки, я бачитиму, що генеральний прокурор не виконав чи допустив якісь системні порушення, що призвели до негативних наслідків, то визначатимусь і, думаю, що голосуватиму за відставку будь-якого прокурора, якщо він не виконуватме ті функції, які має виконувати, і займатиме недержавницьку позицію", - запевнив Веніславський.

Ірина Венедіктова є більш главою Офісу генпрокурора України, ніж її попередник Руслан Рябошапка. Зараз "результатів діяльності багато", бо "багато різноманітних злочинів розслідується ОГПУ, висуваються звинувачення", стверджує він.

"Звичайно, завжди є завищені очікування, коли хочеться все і зразу. Все і одразу в силу різних причин не виходить, але, я думаю, що результати вона продемонструє. Ми очікуємо, що до кінця цього року будуть цікавіші результати діяльності Офісу генерального прокурора".

Представник Зеленського в КСУ підтвердив, що товаришує з Венедіктовою. Але зараз спілкується з нею не так часто, як раніше.

"Вона мені постійно надсилає інформацію про результати діяльності Офісу генерального прокурора. Раніше спілкувалися частіше. Зараз на нарадах перетинаємося. Останній раз спілкувалися на засіданні РНБО з приводу рішення КСУ. А так у телефонному режимі інколи обмінюємося кількома словами з приводу тих чи інших резонасних подій, що відбуваються в державі".

17 березня 2020-го Верховна Рада призначила Ірину Венедіктову на посаду генерального прокурора. Її кандидатуру запропонував Зеленський. До цього вона була в.о. директора ДБР і нардепом від "Слуги народу". Йшла 3-ю у списку від партії.

Президент Володимир Зеленський може звільнити Венедіктову, якщо вона не покаже певного результату до кінця року.

Журналіст Юрій Бутусов повідомив, що глава Офісу президента Андрій Єрмак веде з народними депутатами переговори з приводу відставки генпрокурорки.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського прокоментували відставку Венедіктової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі