середа, 03 жовтня 2018 00:21

У Вірменії масові протести: захопили будівлю парламенту

У Вірменії масові протести: захопили будівлю парламенту
Протестуючі в Єревані захопили будівлю парламенту. Фото: НСН

Громадяни Вірменії перекрили входи до парламенту, і депутати не можуть вийти з будівлі Національних Зборів.

У вівторок, 2 жовтня, парламент Вірменії ухвалив скандальний законопроект, що дозволяє заблокувати розпуск вищого законодавчого органу країни. У зв'язку з чим прем'єр-міністр Нікол Пашинян закликав жителів Вірменії вийти на загальнонаціональний мітинг, передає NEWS.am.

Нікол Пашинян також заявив своїм прихильникам, що найближчим часом покине свій пост - після вступу в силу указів про звільнення міністрів і губернаторів. За словами політика, цим кроком він демонструє, що ні чіпляється за посаду, і його відставка буде випереджати висунення на пост прем'єра - щоб бути обраним вже за підсумками позачергових парламентських виборів.

Зміни до закону "Про регламент Національних Зборів" дозволяють депутатам застрахуватися від можливого розпуску парламенту і проведення позачергових парламентських виборів.

Законопроект передбачає недопущення розпуску парламенту в разі виникнення ситуації, коли парламенту вдруге доведеться обирати прем'єр-міністра Вірменії, і в день голосування за будь-яких обставин процес голосування буде ускладнений.

Прем'єр-міністр Вірменії Пашинян заявив, що прийняття законопроекту означає "офіційний початок контрреволюції" і закликав усіх вийти на центральні площі своїх міст.

"Закликаю всіх жителів міст вийти на центральні вулиці своїх міст. Перемогу народу ніхто відібрати не зможе", - заявив Пашинян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На двох стільцях: Вірменія не скористається угодою з ЄС через дружбу з Росією

Протести у Вірменії — масові громадянські акції з 12 квітня 2018 проти обрання екс-президента Сержа Саргсяна на посаду прем'єр-міністра Вірменії, яке мало відбутись 17 квітня. 17 квітня Серж Саргсян 77 голосами за і 17 проти був обраний прем'єром Вірменії, 23 квітня був змушений подати у відставку.

Зараз ви читаєте новину «У Вірменії масові протести: захопили будівлю парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі