четвер, 03 вересня 2009 13:35

У Ющенка є шанси на президентство - Гавриш

У Ющенка є шанси на президентство - Гавриш

Зараз Конституційний Суд, як мінімум, опиниться в центрі гострої політичної боротьби. Мета двох найбільших політсил - домовитися про розподіл електорального поля і перенести основну боротьбу за владу на майбутнє. А вже тепер зробити неможливим вихід у другий тур президента Віктора Ющенка. Зараз у нього низькі рейтинги.

Про це в інтерв"ю "Газеті по-українськи" заявив заступник секретаря Ради нацбезпеки й оборони Степан Гавриш.

"Ющенко суттєво втратив і в парламенті, і серед ключових еліт. Але на сьогодні залишається єдиним лідером, який здатний виконувати функції національного лідера", - сказав він.

Гавриш вважає, що боротьба за президентське крісло буде хоч і надзвичайно гострою, але разом з тим приведе до влади лідера, який не буде мати підтримку більшості виборців.

"Це буде лідер меншості, який змушений буде підписувати важкі і кризові союзи із вчорашніми своїми опонентами. Більшість може бути або сфальсифікована, або українці виберуть найменше зло. У цьому є велика небезпека для майбутнього України", - додав Гавриш.

Заступник секретаря РНБО зазначає, що Ющенку точно не вдасться добитися такої переваги, як 2004 року.

"Однак, Ющенко залишається реальним і досить непрогнозованим гравцем в українській політиці. Все буде залежати від того, чи зможе він за короткий термін повернути до себе довіру. Ющенко був символом для більшості українців, які підтримували помаранчеву революцію. Тотально це стерти не вдасться. Є глибоке розчарування і невдоволення у Ющенкові, але це дає йому шанс на новий діалог", - розповів Гавриш.

"Проблема в тому, що Ющенко – людина майбутнього, він випередив свій час", - підсумував він.

Повне інтерв"ю зі Степаном Гавришем читайте в "Газеті по-українськи" у п"ятницю, 4 вересня.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Ющенка є шанси на президентство - Гавриш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі