вівторок, 25 серпня 2009 22:25

У Ющенка розповіли про нову Конституцію і недоторканність

У Ющенка розповіли про нову Конституцію і недоторканність

Хотілося б щоб ще до виборів прийняли нову Конституцію і нові повноваження.

Таке сподівання у вівторок ввечері в ефірі "5 каналу"  висловив заступник глави Секретаріату президента Ігор Попов, коментуючи підписання Президентом Віктором Ющенком указу про поширення у маси свого варіанту змін до Конституції.

"Якщо це не вдається, то хоча б, щоб було зрозуміло в період політичних дискусій, яку країну ми будем будувати після нових виборів", - сказав Попов.

У Секретаріаті зазначають, що "Ющенко хотів звернути увагу на саму проблему того, що владу потрібно реформувати".

"Президент хоче, щоб дискусія під час виборчої кампанії точилась не навколо того, хто більше надрукує грошей, хто більше наобіцяє, не навколо популізму, а навколо того, чим повинен займатись наступний президент. Він повинен реформувати систему управління державою", - розповів Попов.

"Ці вибори - це змагання двох моделей розвитку країни. Ці моделі базуються на моделях Конституції і навколо них вибудовується все інше аж до побуту. Одна - це Україна Ющенка, яку він збудував і, яку він хоче реформувати. Друга - це Україна Партії регіонів і БЮТ, тому що все-таки був проект Конституції від них, хоч крадений", - наголосив він.

Попов також вважає, що радикальної узурпації влади вже не відбудеться.

Що стосується питання проведення референдуму щодо змін до Конститції, то замглави Секретаріату сказав, що він може відбутись одночасно з виборами президента або після.

"Проте може і не відбутись взагалі. Ми побачимо чи доцільно проводити референдум, чи є в суспільстві консенсус", - додав Попов.

Також, за словами Попова, можливо, депутатську недоторканність у вересні після випадку з Лозінським таки скасують.

"Її мало не поставили 24 липня на позачерговій сесії, були вже готові, і я на погоджувальній раді наполягав, але там були інші інтриги, тому не пішло", - розповів він.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Ющенка розповіли про нову Конституцію і недоторканність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі